In memoriam Eric Ebben 2020-05-26T06:43:36+00:00

In memoriam Eric Ebben

Bilthoven, 25 mei 2020

Tot ons kwam het verdrietige bericht van het onverwachtse overlijden van onze gewaardeerde docent en assessor Eric Ebben, op 20 mei 2020.
Het gemis aan Eric is nog niet te bevatten.

Eric was een bijzondere man met een veelzijdige carrière. Wat ik altijd in hem heb bewonderd, was zijn optimisme en vermogen om van iedere situatie toch weer het beste te maken.

Eric heeft voor onze Stichting NalatenschapsMediation (SNM) en de nalatenschapsmediators veel betekend. Samen met Gregor van der Burght verzorgde hij toegewijd de cursussen erfrecht en nam hij geduldig de assessments af.

Steeds weer waren de evaluaties en commentaren op zijn onderwijs en toetsingstalenten lovend. Niet alleen kende Eric ieder aspect van het behoorlijk complexe erfrecht in theorie, ook deelde hij met de nalatenschapsmediators in spe zijn rijke praktijkervaring en fiscale kennis.
Zijn cursussen waren vrolijk, sprankelend en met veel humor doorspekt.

Een docent pur sang die niet alleen ‘emmertjes vulde’ maar bij de deelnemers een echt vuur ontstak: liefde voor het praktische erfrecht. Zijn cursisten genoten van zijn voordrachten.

Op de assessments was hij een milde examinator, die als hij de indruk had dat de kandidaat het ‘snapte’, deze op gelijk niveau betrok in discussies met de andere examinator.

Eric was van vele markten thuis: zijn grondige kennis over tal van onderwerpen was steeds weer verrassend. Zo kon hij uiterst geanimeerd en in detail vertellen over allerlei historische gebeurtenissen. Vroeg hem maar iets, waarover dan ook, en er kwam een verbluffend antwoord. Hij was een erudiet in de ware betekenis.

Eric, hartelijk dank, namens het bestuur van de SNM, de cursisten en alle nalatenschapsmediators die je hebt geassessed. Dank voor alles wat je ons hebt gegeven, dank voor de samenwerking, je inspiratie en het zijn van goede sparringpartner. We zullen je missen.

We wensen Colette en de kinderen enorm veel sterkte.

Annette M van Riemsdijk
Voorzitter Stichting Nalatenschapsmediation